גליה בן ארצי

גליה בן ארצי – יזמת, משקיעה ודמות מפתח בטכנולוגיה הישראלית

גליה בן-ארצי, יזמת טכנולוגיה ישראלית-אמריקאית, נחשבת לאחת הדמויות המרכזיות והמשפיעות בעולם הכלכלה המבוזרת (DeFi). היא ממייסדי פרוטוקול Bancor — מהפתרונות הראשונים והפורצים דרך בשוק הקריפטו שהציעו נזילות אוטומטית למסחר במטבעות דיגיטליים ללא צורך בצד שני. תרומתה לפיתוח מנגנון ה-Automated Market Maker (AMM) ממקמת אותה בחזית החדשנות של טכנולוגיית הבלוקצ'יין העולמית.

גליה בן ארצי משקיעה ישראלית

🧠 הקריירה הבינלאומית של גליה בן ארצי

בן-ארצי נולדה בפאלו אלטו, קליפורניה, למשפחה ישראלית. אביה, אמציה בן-ארצי, הוא אחיה של שרה נתניהו. כשהייתה בחטיבת הביניים, חזרה עם משפחתה לישראל, אך שבה לארצות הברית במהלך לימודיה בתיכון.

את לימודיה האקדמיים החלה באוניברסיטת דארטמות', שם סיימה תואר ראשון בספרות השוואתית עם התמקדות בעברית ופוליטיקה. לאחר מכן, השלימה תואר שני בבית הספר היוקרתי ללימודים בינלאומיים מתקדמים (SAIS) של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, עם התמחות בכלכלה בינלאומית ומדיניות אנרגיה.

💼 גליה בן ארצי מהחברות הראשונות – עד למהפכה בבלוקצ'יין

הקריירה היזמית של גליה בן ארצי החלה בשנת 2005 עם הקמת Mytopia. חברת משחקים חברתיים למובייל, שהובילה את תחום המשחקים בזירה הבינלאומית. היא ניהלה את תחום הפיתוח העסקי וסייעה בגיוס הון ראשוני. Mytopia נמכרה ב-2010 לחברת 888 החזקות תמורת כ-48 מיליון דולר.

בהמשך, שימשה כמנכ"לית ומייסדת שותפה של Particle Code – פלטפורמה חדשנית לפיתוח אפליקציות חוצות-פלטפורמות, שנרכשה בשנת 2011 על ידי Appcelerator.

Bancor – הגאונות מאחורי הנזילות האוטומטית

בשנת 2017, גליה הייתה מהכוחות המרכזיים שהובילו את הקמת פרוטוקול Bancor, שמהווה פתרון פורץ דרך בעולם ה-DeFi. Bancor מאפשר מסחר אוטומטי והמרת טוקנים מבלי להסתמך על צד שני או בורסות מסורתיות. הרעיון מבוסס על נוסחה מתמטית, המיושמת על גבי רשת Ethereum. מאפשר לכל טוקן להיות בעל נזילות מתמשכת.

הפרויקט מומן באמצעות ICO (הנפקת מטבע ראשונית) שגייסה 153 מיליון דולר תוך פחות מ-3 שעות — מההנפקות הבולטות בתולדות הקריפטו בשעתו.

מאז הקמתו, עיבד Bancor עסקאות בשווי של מעל 1.5 מיליארד דולר ונתמך ביותר מ-120 מטבעות מבוססי Ethereum. תרומתה של בן-ארצי ניכרת הן בתכנון המנגנון הכלכלי והן בקידום הרעיון של נזילות חכמה ומבוזרת בשווקים גלובליים.

אתגרי אבטחה ופעילות הגנתית

בשנת 2018 חוותה Bancor פרצת אבטחה משמעותית, במסגרתה נגנבו טוקנים בשווי של 13.5 מיליון דולר. האירוע היווה נקודת מפנה בקריירה של גליה, שכתגובה הקימה את Crypto Defenders Alliance — יוזמה שנועדה לשפר את הגנת הסייבר בעולם המטבעות הדיגיטליים ולתאם תגובות מהירות לפריצות וניצול פרוטוקולים.

תפקידה כמשקיעה ומנטורית

במקביל ליזמות, בן-ארצי שימשה כ-Venture Partner בקרן Founders Fund. אחת מקרנות ההון סיכון היוקרתיות בעמק הסיליקון, שהשקיעה בין היתר בחברות כמו SpaceX ו-Palantir. בנוסף, הייתה Entrepreneur in Residence בקרן Trinity Ventures, שם ליוותה יזמים צעירים וייעצה בהקמת מיזמים טכנולוגיים.

הכרה בינלאומית והשפעה ציבורית

בשנת 2018 נבחרה גליה בן-ארצי על ידי מגזין Forbes לאחת מ-50 הנשים המשפיעות בטכנולוגיה באירופה. היא נחשבת לדוברת מרכזית בתחומי הבלוקצ'יין, מטבעות דיגיטליים, טכנולוגיות פיננסיות ותאוריית הכסף.

בין ההופעות המרשימות שלה ניתן למנות הרצאה ב-TEDxWhiteCity. נערכה בינואר 2017 תחת הכותרת: "The Value Revolution: How Blockchain Will Change Money and the World". בהרצאה זו היא הסבירה כיצד טכנולוגיית בלוקצ'יין עשויה לשנות מן היסוד את מושגי הכסף, הנאמנות והעסקאות בין אנשים, מוסדות וממשלות.

בן-ארצי גם השתתפה בכנסים בינלאומיים נחשבים כמו:

  • TechCrunch Disrupt

  • Oslo Freedom Forum

  • Ethereal Summit

  • דיונים באו"ם ובפורומים כלכליים עולמיים

מורשת והשפעה

גליה בן-ארצי אינה רק יזמת טכנולוגיה אלא דמות מעוררת השראה. היא שילוב נדיר של חשיבה כלכלית חדשנית. הבנה טכנולוגית עמוקה ויכולת לתרגם רעיונות מורכבים לפתרונות מעשיים. תרומתה ל-DeFi והחידושים שהובילה משפיעים על עשרות פרויקטים, יזמים וחברות בכל העולם.